Skip to main content

Best Containers is trotse sponsor van Gouden Touwtrekkers

TTV Monnickendam leden van het Nederlands team: v.l.n.r. Peter Bark (Coach, 2e op foto), Tijmen van Rossum (5e op foto), Tim de Haan (7e van foto) en Lars Schouten (3e van onderste rij op foto)
TTV Monnickendam leden v.l.n.r.: Tijmen van Rossum (3e op foto), Tim de Haan (5e op foto) en Lars Schouten (6de op foto)

Best Containers is trotse sponsor van TTV Monnickendam

De touwtrekkers van TTV Monnickendam hebben Nederland goed vertegenwoordigd tijdens het WK indoor Touwtrekken dat plaats vond in Xuzhou, China. Afgelopen donderdag (8-3-'18) begon het WK goed voor onze touwtrekkers. De donderdag en vrijdag stonden in het teken van de open club kampioenschappen. De dames wonnen in de 540 kg klasse zilver en de heren in de 640 kg klasse brons met TTV Monnickendam. Op vrijdag was TTV Monnickendam lid Teun Boogaard gasttrekker bij de Frieze club Deinum Britsum. In de 680 kg klasse behaalden zij een zilveren medaille.

 

Zaterdag begon het Wereld Kampioenschappen voor landen teams. De touwtrekkers van TTV Monnickendam maakten deel uit van alle Nederlandse teams. De dames van het Nederlands team vielen net naast het podium en behaalden de vierde plaats in de 540 kg klasse. De heren streden in de 640 kg klasse om het goud tegen Schotland. Nederland kon veel weerstand bieden, maar helaas was dit niet genoeg. Wel gaan de Nederlanders met een prachtige zilveren medaille naar huis.

 

Zondag, de laatste dag van het WK was boven verwachting spannend. De heren in de 600 kg klasse werden eerste in hun poule. Hierdoor moest Nederland tegen Ierland om te bepalen wie er naar de finale mocht. De eerste trek hierbij werd gewonnen door Ierland. In de tweede trek maakte Nederland hier een gelijk spel van waardoor er een derde trek gehouden moest worden. De spanning was hoog, maar werd uiteindelijk door Nederland gewonnen. Nederland moest tegen Baskenland strijden om het goud. Een prachtige overwinning voor Nederland! Goud! In de opstelling van het 600 kg Nederlands team stonden de TTV Monnickendam leden: Lars Schouten, Tim de Haan en Tijmen van Rossum.

De dag was nog niet voorbij. Nederland deed ook nog mee in de mix 600 kg klasse en de Nederlandse heren in de 680 kg klasse. De mix 600 finale was tegen China. China is in deze klasse erg op elkaar ingespeeld. Zij waren te sterk, dit resulteerde in Zilver voor Nederland. Tevens werd de dag afgesloten met zilver voor het Nederlands team in de 680 kg klasse.

 

Volgende week maandag 19 maart om half 10 s’avonds komt een groot deel van de touwtrekkers van TTV Monnickendam weer aan op Schiphol. Wij hopen ze dan ook met veel mensen te ontvangen.

 

Uiteindelijk staat de teller van TTV Monnickendam op éénmaal Brons, vijfmaal Zilver en éénmaal Goud.

Wij willen alle touwtrekkers feliciteren met de behaalde medailles!